Wordpress Yedek Almak

tarafından
Wordpress Yedek Almak

Bu yazımda wordpress yedek alma işlemini anlatacağım.Bu blogumda daha önce host değitirmiştim.Host taşırken yedek almam gerekti.İlk defa host taşıyacağım için uzun bir araştırma yapmıştım.Şimdi size edindiğim tecrübeleri aktaracağım.

3 yol ile yedek alacağız .Arada sırada yedek almanız önemlidir.Herhangi bir sorun olduğunda yedeği geri yükleyerek blogunuzu korumuş olursunuz.

1- Yazı,Yorum,Etiket ve Kategorileri Yedeklemek

İlk önce wp-admin yani wordpress admin paneline giriş yapın.Panelde bulunan sol menüden araçlar kısmına gelin.Daha sonra dışa aktar butonuna basın.Karşınıza blogu yedekleme sayfası çıkacak.Tüm içerik seçeneğini seçin ve aktarım dosyasını indirin.Bu yedek tüm yazılarınızı, sayfalarınızı, yorumlarınızı, özel alanlarınızı, etiketlerinizi, dolaşım menülerinizi ve özel yazılarınızı içerecektir.Be şekilde yedeğimizi aldık.Geri yüklemek için ise araçlar kısmına geldikten sonra içe aktar seçeneğine tıklamanız gerekiyor.İçe aktara tıkladıktan sonra wordpress’i seçin ve sizden eklenti kurmanızı isteyecek.Eklentiyi kurduktan sonra dosyanızı seçip yükleyeceksiniz.1-2 dakika içinde yedek yüklenecektir.

2- Ftp Full Yedek

Bu yöntem ile cpanel den hem FTP hem de SQL yedeğini alacağız.İlk önce cpanele giriş yapın.ve backups’a tıklayın.

 

Wordpress Yedek Almak

Daha sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak resimde gösterdiğim yere tıklayın.

Wordpress Yedek Almak

Önümüzde tek bir adım kaldı o da yedeği oluşturmak.Yedeğin gönderilmesini istediğiniz e-mail adresinizi yazın ve generate backup butonuna basın.Yedek oluşmaya başlayacaktır.Biraz bekleyin ve sayfayı yenileyin.Aldığınız yedekler karşınıza çıkacak.Tıklayıp bilgisayarınıza indirin.

 

Yukarıdaki yöntem siteyi tamamen yedekler.Sadece siteyi değil mail hesaplarınızı bile içerir.Bu yedeği host taşırken kullanıyorsunuz.Bende bu yedekle taşıdım.Hosting firmanıza yedeği gönderirseniz sizin için yedeği yükleyeceklerdir.

3- MySQL Veritabanının (Database) Yedeklenmesi

Phpmyadmin’e giriş yapın.Veritabanını seçin ve dışa aktara tıklayın.Genel olarak phpmyadmin’de böyle.

Geri yüklemek istediğinizde ise içe aktar seçeneğine tıklamanız yeterli.

Not : Yukarıda anlattıklarım dışında da yedek alma yolları var.Wordpress yedek alma eklentileri diye google’da ararsanız bulabilirsiniz.Sorularınızı yorum olarak atabilirsiniz.